duminică, 21 septembrie 2008

despre graşi

"ce sa fac sa slabesc mancand". asta cauta un om pe google. intrebare de 1000 de puncte: Credeţi ca va slabi vreodată? pot să răspund eu?

am observat că există două tipuri de graşi. graşii veseli şi graşii trişti. graşii veseli sunt plini de viaţă. se simt bine în pielea lor şi îşi trăiesc viaţa fără să-şi pună vreo secundă problema greutăţii. nici nu se gandesc să slabească, pentru că astfel nu ar mai fi ei.

la capătul opus sunt graşii trişti. complexaţi. deprimaţi. şi-au dorit dintotdeauna să slăbească. au citit în Libertatea despre cure de slăbire cu mere în urma cărora pierzi 5 kg în 3 zile. şi-au luat aparat de pus pe burtă de la teleshopping. d-ăla care îţi face abdomenul plat în timp ce stai la televizor. au încercat toate metodele de slăbire promovate de mass media şi au rămas frustraţi văzînd că nu obţin rezultate.

graşii trişti nu sunt dispuşi să facă sacrificii. vor să slăbească mîncînd. mîncînd mult. "ce nene, dacă sunt gras trebuie să mor de foame?". cînd văd pe stradă un om cu corp frumos, graşii trişti devin ofensivi. "sigur nu are creier". how 'bout "mens sana in corpore sano".

graşii trişti trişează. ţin regim două zile, iar pe urmă mănîncă şaorma cu îngheţată. "băi mă laşi, n-am mîncat de trei zile. vrei să mor de foame?". pe urmă se cîntăresc dînd acul cîntarului la -1 sau -2 kg. "hehe, am slăbit. merit o recompensă". ceva cu multă maioneză. obligatoriu prăjit în ulei.

există si o a treia categorie de graşi. graşii admirabili. graşii admirabili nu mai sunt graşi. au fost odata. ei au cîştigat lupta cu kilogramele în plus. nu s-au gîndit niciodată că pot slăbi fără sacrificii. nu au crezut în curele de slăbire miraculoase. ei eu alergat. au ţinut regim luni bune. chiar ani buni. şi ţin regim în continuare. vorba aia: " nu e greu să ajungi în vîrf, mai greu e să te menţii acolo". aşa e şi aici. "adică trebuie să ţin regim toată viaţa? no way, Jose! pentru ce mai trăiesc dacă nici măcar nu pot mînca?", ar spune un gras trist.


părerea specialistului, sfatul expertului:

graşii trişti nu pot deveni niciodată graşi admirabili. încercaţi să deveniţi graşi veseli. o să puteţi mînca orice în cantităţi pantagruelice. o să fiţi şi mai graşi, dar o să fiţi fericiţi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sau isi pot gasi oricand o preocupare reala si o femeie (sunt mai usor de prins decat ar crede multi :P )

madalina spunea...

bhaaaa.. bhaaaa.. ce-ai nimerit-o. :))