sâmbătă, 21 februarie 2009

triburile

am văzut un documentar despre un trib din etiopia care trăia în aceleaşi condiţii ca acum 5000 de ani. vânau crocodili cu suliţa, îl perpeleau la foc mic şi îl păpau. pielea aia grunjoasă din care se fac genţi şi cizme de prinţesă se îndepărtează foarte uşor prin coacere şi rămâne o carne albicioasă, mai bună decât cea de porc. dădeau carne şi pe la vecini, pentru că era destul crocodil pentru toţi. şi oricum s-ar fi stricat dacă nu-l mâncau, canci frigidere. cred că mi-ar fi plăcut să fac parte dintr-un trib d-ăsta. să am o viaţă de animal. să nu produc nimic. să consum animale şi plante. să fiu o simplă zală din lanţul ecosistemului bazat pe selecţia naturală.

un nene îi condamna pe oamenii ăştia. spunea că fac umbră pământului degeaba. ca nu fac nimic pentru a împinge omenirea în faţă. mă întreb de ce trebuie să împingă cineva omenirea în faţă. pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii? pentru a-i ajuta pe ceilalţi? pentru că aşa trebuie?

3 comentarii:

RR spunea...

Nenea ar fi trebuit dus in salbaticia unde traiesc vanatorii; sa vada cum "lumea lui avansata" poate supravietui vanand cu iPod-ul (poate...daca le pui Gutza la crocodili cine stie...) si facand focul cu telefonul mobil (te duci la settings si cauti "start fire").
Multi pe care ii stiu, daca vad un caine latrand langa ei, isi blesteama ziua fiindca nu au optat pentru pantalonii maro. Cred ca lumea asta e asa de mult "impinsa in fata", ca a ajuns sa se sprijine pe creme si hamburgheri.

Monstru Marin spunea...

nu fac niciodată complimente gratuite, nici măcar cu reducere, dar comentariile tale îmi plac. pă bune! ;)

Anonim spunea...

You naughty,naughty guys..
just get a room